Workshops

Open workshops en groepsworkshops: 

We bieden de mogelijkheid om je als individu of als kleine groep in te schrijven voor een open workshop die 4 maal per jaar wordt aangeboden.

Ook bieden we op aanvraag workshops aan voor groepen vanaf 10 personen.

Zie de tarieven hier: workshop tarieven

Vier keer per jaar organiseren we een open workshop. Zo ben je niet afhankelijk van een grote groep en kan je toch individueel of met een kleine groep het smeden ervaren. De open workshops zijn altijd op zaterdag van 10.00 tot 12.00. Schrijf je in via de mail: ijzerhartsmeden@gmail.com

Data open workshops:

  • 11 maart 2023
  • 3 juni 2023
  • 23 september 2023
  • 16 december 2023

Waarom een workshop smeden volgen?

In onze workshops van twee uur komen jongeren en volwassenen in aanraking met de techniek van het smeden.

We ervaren steeds weer dat het smeden veel met opgroeiende jongeren en volwassen mensen doet. Het werken met de handen, het omgaan met het hete vuur, het harde, onbewerkte stuk staal met gerichte slagen op het juiste moment omvormen tot een fraai werkstuk, dat alles werkt vitaliserend op groot en klein. Het plezier en de levenslust spatten ervan af. Iedere deelnemer kan na afloop voldaan een zelf vervaardigd werkstuk mee naar huis nemen.
Zo biedt Stichting IJzerhart  jongeren en volwassenen een pure en passievolle ervaring. Smeden doet een appel op hun levenslust, geeft ze energie en een blijvende herinnering in hart, hoofd en handen.

In de workshops kunnen volwassenen en jongeren het oude ambacht aan de lijve ervaren en beleven hoe het ijzer in het ambachtelijke smeedproces metamorfoseert tot een uniek werkstuk: het jouwe, gemaakt met je eigen handen.

Meer weten over onze tarieven?

Tarieven workshops smeden