Workshop smeden 16 september

In samenwerking met ‘uitjeeigenstad’ organiseert Stichting IJzerhart een kennismaking workshop smeden. De workshop duurt 2 uur en biedt je de mogelijkheid om zelfstandig een werkstuk te maken. Klik op de volgende link voor aanmelding en verdere informatie.

http://www.uitjeeigenstad.nl/workshop-smeden

thumb_Stichting IJzerhart (101)_1024Facebook Comments

blog

IJzerhart is ontstaan uit de praktijk van het smeden met kinderen. We ervaren steeds weer dat het smeden een hoop met de mens doet. Het werken met de handen, het hete vuur beheersen, het harde staal omvormen vraagt om een aantal basisvaardigheden die we graag iedereen willen laten ervaren.

In deze tijd, waarbij alles steeds sneller en meer lijkt te worden, wil IJzerhart het procesmatige werk op de voorgrond plaatsen. Veel zaken zijn met een click on a button geregeld, verstuurd of besteld. De wekelijke processen achter de dingen die we kopen, eten, maken lijken vervaagd te zijn. IJzerhart brengt het procesmatige werken terug. Het ijzer omvormen tot een voorwerp of vorm heeft tijd en aandacht nodig.

Het smeden biedt je de mogelijkheid jezelf te leren kennen. Hoe richt je de hamer, hoe vervorm jij het ijzer, hoe gefocust kan je handwerk verrichten.

Wilskracht en doorzettingsvermogen zijn onlosmakelijk verbonden bij het leren beheersen van een vak. Het oude ambacht van het smeden is een sterke ervaring waarbij besluitvaardigheid, inzicht en concentratie op een levendige manier getraind worden. Bij IJzerhart staan techniek en je eigen ontwikkeling centraal.

Door de combinatie van techniek, inzicht en kracht wordt gewerkt aan het vormen van het ijzer, waarbij  wilskracht en doorzettingsvermogen gebundeld moeten worden! Je leert het vuur beheersen, er wordt kennis gemaakt met de basisvormen van het smeden en wordt er geleerd gerichte opdrachten te verwezenlijken.

Wil je meer weten over de heren achter IJzerhart?

Facebook Comments